Välj en sida

Gabriel har bestämt att han ska ha +1 i handicap innan han börjar gymnasiet. Nu har han precis börjat åttan så det är om knappt två år. 

Han började med golf för två år sedan, 2018. Från början var han inte speciellt intresserad. Han hade ju spelat hockey och fotboll och tyckte inte att golf var speciellt spännande – det ”är ju ingen action, det händer ju inget”. Jag fick med honom till Mathias Edberg, pro på Kårsta GK för att han skulle prova på golf. Mathias lade fokus på Gabriel som ändå tyckte det var okej att svinga lite. Han började i en träningsgrupp men det blev inte så mycket mer än så. Han åkte dit en gång i veckan, däremellan stod han kanske på rangen nån gång. Jag försökte flera gånger få med hon ut på banan. Det lyckades ett par gånger men oftast gick vi av efter tre fyra hål. Dels var det jobbigt rent fysiskt för Gabriel och dels hade han problem med hälarna. Att det var jobbigt är till största del beroende på sviterna av en hjärtoperation 2016, han hade inte återhämtat sig helt efter det.  

När våren kom, 2019, tyckte han ändå att det var okej att fortsätta i träningsgruppen. Men fortfarande tyckte han att det räckte med träningen en gång i veckan och kanske att det var okej att vi nån gån däremellan åkte ut och ”slog en hink”. Vi gick tre hela niohålsrundor den våren. 

Som avslutning på vårterminens träningar hade klubben ett dagläger under fyra dagar. Gabriel var med på det, vilket inte var självklart då intresset inte var helt gjutet ännu. Men då, sista dagen på lägret hände något, den 19 juni 2019, då gick han sin första 18-hålsrunda. Det var med Andreas och Leon Hofgren och Tobias Jansson. Vad de gjorde med Gabriel den rundan vet jag inte, men sedan den dagen var han på banan varje dag under hela sommaren, om det inte var så att han var (tvingad) med familjen på ett par semesterturer. När golfsäsongen tog slut hade han 14.5 i handicap. 

 Intresset höll i sig under vintern, Gabriel hade årskort på golfhallen och var där flera dagar i veckan under vintern. Även jag var med så det blev mycket inomhusträning för oss båda under vintern. 

Våren 2020 kom, med den så kom även det nya sättet att räkna handicap, Gabriel fick sitt handikapp reglerat till 16,7. Nu har våren och nästan hela sommaren 2020 gått och även detta år har Gabriel mer eller mindre bott på banan. Det har gett resultat så i skrivande stund ligger han på 6,8 i handicap.  

Gabriel har nu blivit riktigt biten och vill bli ännu bättre, så alltså, om två år, innan skolan börjar ska han ha nått +1 i handicap.

Eftersom vi har spelat en hel del tillsammans vill han att även jag ska sätta ett mål – han tyckte att -1 var lagom för mig. Naiv och utan självinsikt gick jag med på detta.

Hur det ska gå till får framtiden utvisa. ?